Počinje šesta Nušićijada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2015, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje šesta Nušićijada

Ivanjički festival kulture i zabave, starogradskog i čaršijskog duha, u čast Branislava Nušića - popularna "Nušićijada" počinje danas i trajaće, uz niz programskih sadržaja do 30. avgusta.

Nušićijadu, šestu po redu krasiće sve njene tradicionalne, karakteristike - brojni kvalitetni sadržaji, raznovrsne umetničke forme, spoj modernog i tradicionalnog, pa će Ivanjicom ponovo defilovati svet odeven u kostime s kraja 19. i početka 20. veka.

Pod sloganom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Smeh kao lek" publici će se predstaviti velika imena glumačke, muzičke i književne scene, ali i talentovani Ivanjičani.

Osnovni ciljevi festivala su bogaćenje kulturnog života zajednice, njeno aktiviranje, aktiviranje mladih i talentovanih ljudi opštine i regiona i unapređivanje turističke ponude opštine, regiona i čitave zemlje.

Nušićijada je manifestacija koja se održavala u Ivanjici od 1968. do 1972. godine u organizaciji ivanjičkog Doma kulture.

Obnovljena je, na inicijativu grupe mladih i podršku lokalne vlasti 2009. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smeh kao lek

Izvor: Danas, 28.Avg.2015

Oda čaršijskom životu, zabavi i kulturi, obnovljeni ivanjički festival "Nušićijada" počinje večeras i trajaće do 30. avgusta pod sloganom "Smeh kao lek"...Za to vreme, festival će ispuniti sve svoje tradicionalne programe i sadržaje, pa defile ivanjičkim ulicama u tradicionalnoj građanskoj...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.