Počinje rasprava o kabinetu Zaeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2017, 05:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje rasprava o kabinetu Zaeva

Sednica Sobranja na kojoj će biti predstavljen program buduće vlade i sastav kabineta mandatara Zorana Zaeva zakazana je za danas, rasprava može trajati najduže 48 sati, pa se očekuje da će glasanje biti najkasnije do srede u ponoć.

Kabinet predsednika Sobranja Talata Džaferija saopštio je da je program i predlog nove vlade već dostavljen poslanicima.

Novu vladu će činiti SDSM Zorana Zaeva i dve albanske partije - DUI i Alijansa Albanaca. Pokret Besa Biljala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kasimija, koji je ranije podržao formiranje parlamentarne većine, odlučio je da ne učestvuje u vlasti, jer mandatar nije prihvatio njihove principe, uključujući i kontroverzni zahtev koji se odnosi na redefinisanje države.

Za novu vladu treba da glasa najmanje 61 poslanik od ukupno 120, koliko ih ima makedonski parlament.

Stranke nove koalicione vlade (SDSM, DUI i Alijansa Albanaca) u parlamentu imaju podršku ukupno 62 poslanika.

U opoziciji će nakon 11 godina vlasti biti, inače, najuticajnija stranka VMRO-DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zaev predstavio plan vlade

Izvor: B92, 30.Maj.2017

Skoplje -- Privedni razvoj Makedonije, jače državne institucije, pravda za sve i severnoatlantske integracije prioriteti su buduće vlade, najavio mandatar Zoran Zaev...Zaev je u svom ekspozeu na sednici parlamenta poručio da Program nove reformske vlade predviđa unitarnu Makedoniju i sadržan je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.