Izvor: Magyar Szó, 03.Mar.2015, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo odnošenje kostiju

Na deponijama smeća u Feketiću i Lovćencu su nadležni prošle nedelje našli veliku količinu kostiju životinskog porekla. U Feketiću se količina kostiju procenjuje na između 8 i 10 kamiona, a u Lovćencu na 2 ili 3 kamiona. Radi se o svinjskim i junećim kostima čije ilegalno bacanje verovatno traje već više od mesec dana. Nakon što su poljočuvari pronašli kosti, lokalna samouprava Malog Iđoša je podnela prijavu policiji, a slučaj je prijavljen i republičkom inspektoru za zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << zdravlja životinja, te su preduzeti koraci za odnošenje kostiju. Brzinu postupka opravdava i činjenica da kosti mogu biti i izvor zaraze.

Juče pre podne je u Feketić stigao kamion somborske firme za preradu uginulih životinja, pa je odnošenje kostiju moglo da počne. Zoltan Mohači, zamenik gradonačelnika Malog Iđoša, je na licu mesta izjavio da onošenje kostiju finansira opština.

– Lokalna samouprava Malog Iđoša je učinila sve da se reši ova situacija. Zahvaljujući opštini kamion za odvoženje je brzo stigao. Lokalna samouprava je, pored toga što je preuzela troškove transporta, osigurala i potrebne tehničke uslove. Sada ćemo izvršiti dezinfekciju okoline, jer je za nas bezbednost građana najvažnija. Kada smo primetili problem, napravili smo zapisnik koji smo predali inspektoru i policiji. Sada je na njima da reše stvar, da pronađu počinioca i da ga privedu pravdi. Ne mislim da je prihvatljivo da pojedinci čine šta god im se prohte – kaže Mohači.

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.