Pijačari improvizuju zaštitu od sunca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijačari improvizuju zaštitu od sunca

Danas i juče smo uživali u malo svežijem vremenu ali tokom vrućina koje su iza ali i ispred nas ostaje niz problema s kojom se suočavaju naši sugrađani u različitim delatnostima. Na primer, prodavci na pijacama moraju imati dobre uslove tokom dana sa visokim temperaturama kako bi namirnice ostale sveže.

Naši sugrađani danas, i pored raznih supermarketa, ipak najviše vole da kupuju voće i povrće na pijacama. Koliko prodavci uspevaju da na pijacama očuvaju svežinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << namirnica, i da li imaju uslova za to?

Riblja pijaca je generalno rekonstruisana 2015. godine. Ipak, po rečima prodavaca, neki uslovi nisu ispunjeni, tako da su oni primorani da sami smišljaju rešenja kako bi sačuvali voće i povrće od propadanja. Najviše im smetaju direktni udari sunca.

Iako su prodavci uzeli stvari u svoje ruke, bez ovlašćenja, nadležni iz JKP „Tržnica"ovog puta im to nisu branili.

Kako za našu redakciju kažu iz „Tržnice", oni prodavcima neće zamerati bilo kakve improvizacije koje sami sprovedu, kako bi sačuvali namirnice, jer trenutno nisu u mogućnosti da naprave odgovarajuće nastrešnice.

Sve druge uslove radnici "Tržnice" će se truditi da podignu na najviši nivo, kako bi građani mogli da nabavljaju dnevno sveže voće i povrće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.