Paul:Nacionalni savet Slovaka produžena ruka DS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2014, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paul:Nacionalni savet Slovaka produžena ruka DS-a

Nacionalni savet Slovaka godinama radi kao produžena ruka Demokratske stranke, tvrdi predsednik Slovačke partije Jan Paul koji kaže da je za to "zaslužna" predsednica Saveta Ana Tomanova Makanova i optužuje Savet za umešanost u malverzacije.

Primarni zadatak Makanove bio je da zastupa interese DS-a, a ne slovačke nacionalne zajednice, kaže Paul.

On je u intervjuu za današnju "Politiku" rekao i da ima dokaza da je Nacionalni savet Slovaka umešan u finansijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << malverzacije i najavio da će, ukoliko njegova lista na izborima za Nacionalni savet 26. oktobra bude imala većinu, sve finansijske transakcije biti transparentne.

"Izbori za nacionalne savete neće biti ravnopravni, jer će verovatno samo pojedini učesnici izbora moći da vode skupe kampanje. Manjinama ne preostaje ništa drugo nego da javno postavimo pitanje resornom ministarstvu o finansiranju predizborne kampanje prijavljenih lista i kako da se uključimo u kampanju, zato što nikakva sredstva iz budžeta za predizborne aktivnosti nisu predviđena", rekao je Paul.

On tvrdi i da će DS novcem iz budžeta finansirati listu koju predvodi Ana Tomanova Makanova, jer je ona sa njihove liste izabrana za poslanika i sada je potpredsednik Skupštine Vojvodine iz redova DS-a.

"Od 29 članova Nacionalnog saveta Slovaka, 18 je sa liste Ane Tomanove Makanove i sa sigurnošću tvrdim da su oni članovi DS-a, jer ne bi bili na funkcijama o kojima odlučuju visoki funkcioneri demokrata", istakao je Paul.

On je zaključio da nacionalni saveti treba da budu apolitične institucije, koje treba da zastupaju interese svih pripadnika nacionalnih zajednica, a ne interese jedne političke stranke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Paul: Savet Slovaka produžena ruka DS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2014

Nacionalni savet Slovaka godinama radi kao produžena ruka Demokratske stranke, tvrdi predsednik Slovačke partije Jan Paul koji kaže da je za to zaslužna predsednica Saveta Ana Tomanova Makanova i optužuje Savet za umešanost u malverzacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.