Parkiranje i vožnja u pešačkoj zoni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2015, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parkiranje i vožnja u pešačkoj zoni

Pre nekoliko dana pažnja javnosti bila je na službenom automobilu SPC koji je prošao kroz centar Novog Sada, delu grada namenjenog pešacima. Ovaj događaj bio je povod da proverimo kakva je, sa druge strane, situacija kad je reč o parkiranju vozila zaposlenih u Gradskoj kući, takođe u pešačkoj zoni.

Novosađani koji stanuju u centru grada ili tuda prolaze svakodnevno, uglavnom nisu zadovoljni što se pešačka zona oko Gradske kuće, u ulici Kralja Aleksandra, koristi kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << parking prostor.

Sa druge strane, u javnosti su ovih dana kružile fotografije na kojima se vidi službeno vozilo Srpske pravoslavne crkve koje prolazi kroz delove ulica Zmaj Jovine i Svetozara Miletića, inače pešačke zone. Prema rečima očevidaca, vozač je trubio, kako bi se građani, među kojima i roditelji sa decom, sklonili. Takvo postupanje primer je nedostatka elementarne solidarnosti, smatra istoričar umetnosti Nebojša Milenković.

"Ono što jeste činjenica jeste da ljudi imućniji, političari, pa evo vidimo i sveštenici, oni koji smatraju da su nedodirljivi ili koji se tako ponašaju ili ne bi se ponašali da to zaista nije tako, možda u svemu tome prednjače, ali mislim da generalno to jeste dijagnoza koja važi za čitavo naše društvo", navodi on.

U saopštenju Eparhija bačka navela je da za takvu situaciju ne može biti odgovorna, jer zbog radova na Trgu Republike službeni automobili moraju da se kreću pešačkom zonom, kao i da je automobil sporo prolazio tim delom centra grada, upravo zbog gužve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.