Pančevo prepolovilo porez na zemljište

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2014, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo prepolovilo porez na zemljište

Odbornici Skupštine Pančeva danas su doneli odluku da prepolove stopu poreza na poljoprivredno zemljište za narednu godinu sa sadašnjih 0,3 na 0,15 odsto.

Sednica je zakazana nakon što je pančevački odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvao građane nezadovoljne računima za porez na imovinu, ali i poljoprivrednike zbog visokog poreza koji plaćaju za svoje njive u građevinskom reonu Pančeva, da danas dođu na protest.

Razlog je bio nezadovoljstvo vlasnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poljoprivrednog zemljšta koje se nalazi u građevinskom reonu visinom ovogodišnjeg poreza koji je u nekim slučajevima iznosio od 1,3 miliona dinara do 2,2 miliona dinara za hektar.

"Lokalna vlast je želela da ublaži problem nastao time što je 563 hektara oranica prethodnih godina pretvoreno u građevinsko zemljište kada su formirane poslovne zone u okolini pančevačkih sela", objasnio je gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov.

"Neki su trljali ruke, jer je tako vrednost njihovih njiva naglo skočila, ali kada je promenjen poreski zakon ispostavilo se da moraju da plate astronomske iznose za tu zemlju", dodao je on.

Preporučio je seoskim mesnim zajednicama da iniciraju izmenu planske dokumentacije kako bi to zemljište ponovo bilo prevedeno u poljoprivredno.

Odbornici opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine podržali su ovu odluku, ali su tražili da se prepolovi porez i na kuće i stanove.

Vlast je to odbila uz obrazloženje da će sledeće godine iznosi na rešenjima biti manji zbog pada cene nekretnina, i da bi to izazvalo veliku "rupu" u lokalnom budžetu.

Ligaši su zbog toga za danas popodne najavili protest ispred Gradske uprave Pančeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prepolovljen porez na zemljište za 2015.

Izvor: Pančevac-online.com, 26.Nov.2014

Odbornici Skupštine Pančeva danas su doneli odluku da prepolove stopu poreza na građevinsko, poljoprivredno i šumsko zemljište za narednu godinu. Razlog za to bilo je nezadovoljstvo vlasnika tih parcela visinom ovogodišnjeg poreza, koji je u nekim slučajevima iznosio od 1,3 do 2,2 miliona dinara...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.