Palestinska žrtva u Gazi prva posle rata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2014, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinska žrtva u Gazi prva posle rata

Izraelska vojska ubila je danas jednog Palestinca na severu Pojasa Gaze, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

To je prva žrtva na toj teritoriji otkako je krajem avgusta okončan sedmonedeljni rat izraelske vojske i Hamasa, koji dominara Gazom.

Ministarstvo je identifikovalo ubijenog kao Fadila Muhameda Halavu (32) i reklo da su ga ubili vojnici istočno od izbegličkog logora Džabalija, preneli su izraelski mediji.

Jedan od njegovih rođaka kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da je on tragao za pticama pevačicama, koje se gnezde u drveću kraj izraelske granice, a koje se mogu prodati po visokim cenama na pijacama u Gazi.

Izraelska armija je saopštila da su se dva Palestinca približila graničnoj ogradi u tom području i da su ih vojnici upozorili da stanu, pucajući u vazduh.

Pošto nisu stali, vojnici su im pucali u noge i jednog pogodili.

Povređenog su odvezla kola hitne pomoći, a drugi je pobegao, rekla je armija.

U međuvremenu su izraelski poslanici pozvali na čitav niz oštrih mera, uključujući i ukidanje prava na boravište palestinskim napadačima u odgovoru na talas nasilja, posebno u istočnom Jerusalimu.

Mera bi trebalo da odvrati napadače, ali kritičari navode da je ona rasistička i da može još više da pojača napetost, preneo je Asošijeted pres.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.