Pajtić: Prezirali su Đinđića dok je bio živ

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2016, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Prezirali su Đinđića dok je bio živ

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da spomenik ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću hoće da podignu oni koji su ga prezirali i proganjali dok je bio živ. Srpska napredna stranka šokirana je zbog kako navode, sramne izjave Pajtića.

Povodom izjave predsednika Vlade Aleksandra Vučića TV Pink da će podići spomenik Đinđiću u Beogradu 2018, na 15. godišnjicu ubistva, Pajtić je u pisanoj izjavi naveo da Vučić i njegovi saradnici ;sebi žele >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ponovo da podignu popularnost pominjući Đinđićevo ime.

"Podizanje spomenika prvom demokratskom premijeru najavio je čovek koji ga je najviše satanizovao, na televiziji Pink, koja ga je najviše medijski proganjala. I, kao što su i Aleksandar Vučić i njegovi saradnici sebi dizali popularnost napadima na pokojnog Đinđića, sada sebi žele da podignu popularnost ponovo, potpuno nezasluženo, pominjući njegovo ime", naveo je Pajtić.

Pajtić je dodao sa su oni koji su najavljivali Đinđićevo ubistvo, oni koji su podržavali i vodili politiku protiv koje je ceo život bio, oni koji su oduvek predstavljali sve suprotno, drugačije i lošije od njega, i nakon smrti su se na najsuroviji mogući način obračunavali sa njim.

"Bojkotovali su komemorativnu sednicu Skupštine nakon ubistva, iseljavali se iz ulica koje su nosile njegovo ime, prelepljivali table sa nazivima tih ulica nalepnicama sa imenima ljudi optuženih za najteže ratne zločine, uništvali njegovo političko nasleđe", rekao je Pajtić i dodao da danas žele da se to zaborave, ali to je nemoguće.

Pajtić je naveo da danas, uz besprizorno protivljenje onih koji se danas predstavljaju da su nešto što nisu", postoji Plato Zorana Đinđića, Bulevar Zorana Đinđića, ulice i trgovi koji nose njegovo ime širom Srbije, spomen ploča na zgradi u kojoj je živeo.

"Njegovi protivnici su 2007. uspeli da spreče da se 'Staklenac' sruši i da se na celom tom prostoru sazida Gradska galerija i u okviru nje spomenik Đinđiću. Uspeli su i kada su došli na vlast u Beogradu da stopiraju našu inicijativu podnetu na desetogodišnjicu ubistva da mu se podigne spomenik", kazao je Pajtić.

Prema Pajtićevim rečima, danas žele da podignu spomenik i to na način koji predstavlja sve ono protiv čega se Đinđić borio – samovoljom, mimo procedura, ne konsultujući struku, demagoški, uz uvrede i dnevna obračunavanja sa političkim protivnicima.

"Prezirali su ga i proganjali dok je bio živ, obračunavali se sa njim kada je ubijen. Nikada neće razumeti ni njega, ni njegovu politiku i nikada neće shvatiti zbog čega je ceo život bio protiv njih. Sto spomenika neće promeniti tu činjenicu", naveo je Pajtić, a prenela DS.

SNS: Sramna izjava Pajtića

Srpska napredna stranka šokirana je zbog kako navode, sramne izjave Pajtića i njegove osude predloga da se u Beogradu podigne spomenik Đinđiću.

"Pitamo Bojana Pajtića i Demokratsku stranku šta ih je sprečavalo i zbog čega se nisu setili, tokom svih ovih godina, da podignu spomenik Zoranu Đinđiću?

Istina je da lažnim demokratama Đinđić nije padao na pamet dok su sedeli u udobnim foteljama i držali vlast na svim nivoima, jer su bili prezauzeti svojim kombinacijama, nameštanjima tendera i poslova, pljačkanjem državnih fondova i otimanjem narodnih para na svakom koraku", navodi se u saopštenju SNS-a.

Naprednjaci konstatuju da "lažnim demokratama" niko nije kriv, a ponajmanje su im krivi Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić, što im je jedino stalo do svojih džepova i novčanika, luksuznih vila i skupocenih kola, i što nimalo ne poštuju ni građane Srbije, ni ljude koji su ih najviše zadužili.

Inače, SNS pozdravlja odluku da se podigne spomenik Zoranu Đinđiću, kao znak poštovanja prema njegovom delu, i uvek će se zalagati da se oda pošta onima koji su to zaslužili, bez obzira kojoj stranci pripadali, jer Srbija konačno, posle godina pljačkanja i razaranja institucija, postaje država u kojoj se zna red, koja je zdrava, normalna i uređena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pajtić: Prezirali i proganjali Đinđića dok je bio živ, sad mu dižu spomenik

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2016

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da spomenik ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću hoće da podignu oni koji su ga prezirali i proganjali dok je bio živ...Povodom izjave predsednika Vlade Aleksandra Vučića TV Pink da će podići spomenik Đinđiću u Beogradu 2018,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.