Otvorena vrata sudova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2016, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena vrata sudova

Povećan broj rešenih predmeta i skraćivanje roka u kojem se donose presude, karakterišu rad svih sudova u Novom Sadu.

O tome svedoče i priznanja dobijena od vrhovnog kasacionog suda početkom oktobra.

Tim povodom, a na Evropski dan civilne pravde, vrata zgrade pravosudnih organa bila su otvorena za sve građane koji su hteli da se bliže upoznaju sa načinom funkcionisanja sudova.

Veliki broj zainteresovanih, uglavnom studenata pravnih fakulteta u Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sadu obišao je zgradu pravosudnih organa, gde su ih domaćini upoznali sa nadležnošću, načinom vođenja postupaka i obimom posla koji imaju pred sobom.

Govoreći o rezultatima, predsednik Privrednog suda Slobodan Sremčev istakao je da se svake godine rešava sve veći broj predmeta i da je to jedan od razloga što je upravo taj sud dobio priznanje od Vrhovnog kasacionog suda za doprinos unapređenju, efikasnosti i kvaliteta sudskog sistema.

Povećan broj rešenih predmeta i skraćivanje roka njihovog rešavanja karakterišu i rad Višeg i Osnovnog suda u Novom Sadu, koji su takođe nagrađeni priznanjima Vrhovnog kasacionog suda. Kao jedan od razloga za takve rezultate, predsednici sudova navode i to što je u poslednje tri godine zaposleno nekoliko novih sudija i samim tim postoji i mogućnost da više posla bude urađeno.

Govoreći o najavljenom štrajku zaposlenih u pravosuđu, predsednici sudova kažu da rešavanje tih zahteva nije u njihovoj nadležnosti, ali da im je u sindikatima potvrđeno da će biti obezbeđen minimum procesa rada, na prvom mestu u hitnim stvarima, a to su pritvorski predmeti u krivičnim postupcima i privremene mere u građanskim postupcima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.