Otvorena nova fabrika čokolade u Vršcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2009, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena nova fabrika čokolade u Vršcu

VRŠAC - Koncern "Bambi Banat" otvorio je danas u Vršcu novi pogon za proizvodnju čokolade u koji je uloženo 3,8 miliona evra.

Predsednik Upravnog odbora Rade Pribićević rekao je da su u novu fabriku "Banat 2" ugrađene najsavremenije proizvodne linije danskih, švajcarskih i domaćih proizvođača, i dodao da će se u njoj, na prostoru od 1.600 kvadratnih metara, dnevno proizvoditi 12 tona crne i mlečne čokolade, odnosno 1.500 tona godišnje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
U pogonu, koji se nalazi u staroj zgradi "Banata", radiće 30 ljudi, koji će proizvoditi šest različitih vrsta crne čokolade, sa 50 do 70 odsto kakaoa, i pet vrsta mlečne, kakao krem table, štangle sa pirinčem i krem table za kuvanje, čiji su recepti razvijeni u saradnji sa inostranim stručnjacima.

Pored toga, u ovoj godini planira se proširenje asortimana, kao i izvoz od 30 odsto proizvodnje, koja je već krenula u okolne zemlje.

Glavni tehnolog Branko Jovanović je novinarima pokazao proizvodni proces koji se obavlja u potpuno zatvorenom sistemu sa kojim radnici nemaju direktan kontakt.

Fabrika ima skladište za 40 tona tečne čokolade, što je dovoljno za tri i po dana, odakle se ona cevovodima dovodi do mašina za sipanje u kalupe.

Postoji i savremena oprema za dezinfekciju, jer fabrika ima sertifikat HAČP, a sve sirovine se uvoze iz Holandije, gde ih nabavljaju i najpoznatiji evropski proizvođači, osim mleka u prahu koje se nabavlja od domaćeg "Imleka".

Fabrika je od Nove godine u probnoj proizvodnji i domaći potrošači su izuzetno dobro prihvatili nove proizvode, rekli su predstavnici "Bambija".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.