Osmočlana porodica u trošnoj kući

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2014, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmočlana porodica u trošnoj kući

Osmočlana porodica iz Elemira živi u trošnoj kući i, kako kažu, plaše se za svoju bezbednost. Ističu da pomoć od gradskih vlasti čekaju već pet godina.

Šestoro dece sa roditeljima živi u ovoj kući, a sedmo dete je na putu. Žive od očevog rada, koji mesečno zaradi oko 40 hiljada dinara. Majka Jasna Adamov kaže da je kuća loša i u njoj se ne može živeti.

„Kuća je u veoma lošem stanju, zidovi su loši i trošni i nije sigurna za stanovanje, svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zid je krenuo na svoju stranu“, kaže Jasmina.

Iako tvrde da već pet godina očekuju pomoć od lokalnih vlasti, sa zvaničnim zahtevom se nikada nisu obratili.

„Obećanja su nam stizala a nama je svaki dan sve gore i gore, a onda smo na kraju i podneli taj zahtev“, kaže Miroljub Kostić, glava porodice.

Jedan odbornik opozicije izneo je njihov slučaj na poslednjoj sednici Skupštine grada. Istog dana su ih primili gradski čelnici i pokrenuli proceduru za rešavanje njihovog problema. Zamenik gradonačelnika Saša Santovac kaže da je već u ponedeljak na teren izašla građevinska inspekcija kako bi utvrdila stanje objekta u kome žive.

Od grada će, kako nam je rečeno, dobiti dvosoban stan , zadovoljni su, ali su očekivali veći prostor. Otac kaže „da mnogobrojna porodica nema dovoljno mesta u dvosobnom stanu“

Ova porodica bi u novi prostor mogla da se useli najkasnije za 20 dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.