Izvor: Magyar Szó, 27.Apr.2015, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladinski list „Kepeš Ifjušag” postoji već sedam decenija

Omladinski list na mađarskom jeziku „Kepeš Ifjušag” je u petak obeležio sedam decenija svog postojanja u Bečeju, u pozorištu. Mesto i datum nisu nasumično izabrani; trenutno se u gradu na Tisi održava takmičenje vojvođanskih mađarskih sredjoškolaca.

Povodom jubileja prisutne je na svečanosti pozdravila direktorica lista D.O.O. „Mađar so”, Rozalija Ekres, glavna urednica lista, Marta Varju, urednik „Kepeš Ifjušaga”, Čaba Segi, a u ime osnivača lista Nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << saveta Mađara je govor održao Mikloš Silađi, član NSM-a, predsednik organizacionog odbora omladinskog takmičenja.

Nakon toga održan je razgovor sa ranijim glavnim urednicima nekada nedeljnog lista. Novinari koji su proteklih godina i decenija doprineli da jedini omladinski list na mađarskom jeziku doživi 70. godina postojanja dobili su simboličan poklon u vidu medenog srca sa natpisom naziva lista.

Prisutne su svojim nastupom očarali Arpad Bakoš i Miroslav Jovančić, glumci iz Kanjiže.

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.