Oldtajmeri okupirali Bečej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oldtajmeri okupirali Bečej

Ju Auto moto klub Veteran iz Novog Sada organizovao je 22. međunarodni susret starovremenskih vozila. Drugog dana susreta devedesetak učesnika dovezlo je svoje lepotane i do centra Bečeja.

Goste, koji su svojim izuzetnim četvorotočkašima stigli iz Nemačke, Hrvatske, Mađarske i više mesta Srbije dočekali su članovi Udruženja ljubitelja starovremenskih vozila Bečej-Novi Bečej. Za njih ovo nije samo paradiranje starih lepotana.

"I druženje i razmena delova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Upravo neki moji delovi čekaju da nađu novog vlasnika kao što ja čekam delove koji meni fale", rekao je predsednik bečejskog udruženja Atila Silađi.

Milija Stankov predsednik Ju auto moto kluba Veteran iz Novog Sada i vlasnik „NSU princa 1000" i „opel rekorda" kaže da je njegova i ljubav njegovih prijatelja prema starim automobilima zaveštanje očeva i dedova da ih sačuvaju za svoje unuke. Odbija i pomisao da je ovo skup hobi.

"Skup hobi je za onoga koji samo uzme ključ. Za onoga koji se potrudi i radi oko svog automobila i nije tako strašno. Uglavnom pomažemo jedni drugima. Deo posla nam urade farbari i limari a sve ostalo radimo sami", dodao je  Milija Stankov.

Za Bečejca Lazara Gomboševa, istaknutog kolekcionara preko dve i po hiljade modela automobila ovo je posebna prilika da se uveri u izuzetnost originala o kojima tako mnogo zna. Zatekli smo ga kraj popularne Volge.

"Ruski gaz 21, poznatiji kao volga. To je prva volga iz 1956. godine. Prva serija je imala petokraku na maski a ovo je treća serija čija proizvodnja je trajala od 1956. do 1973. godine. Jako je lepo restaurirana. Prva serija je najmanja i proizvodila se od 56. do 58. Godine. Ova je bila nešto veća. Bio je i gaz n 22 koji je zapravo bio karavan", kao iz rukava ispričao nam je Lazar Gombošev.

Iz centra Bečeja povorka od devedesetak oldtajmera zabrujala je do dvorca Fantast koji kao i ovi četvorotočkaši prkose vremenu i zaboravu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.