Okupacija bioskopa Zvezda u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2014, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okupacija bioskopa Zvezda u Beogradu

Neformalna inicijativa mladih za okupaciju bioskopa koji godinama ne rade u Beogradu otvorila je juče bioskopsku salu Zvezde i improvizovala projekciju filma “Neposlušni” Mine Đukić.

Danas u toku dana organizovana je akcija čišćenja zapuštenog bioskopa, da bi se sala dovela u funkcionalno stanje u kojem je moguće boraviti i gledati filmove. Za popodne su najavljene projekcije filmova “Nevinost bez zaštite” Dušana Makavejeva, “Čudna devojka” Jovana Živanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i “Tmina” Luke Bursaća.

Zvezda je zatvorena od 2007. godine, a kao i ostalih 13 bioskopa u lancu “Beograd filma” doživela je tužnu sudbinu privatizacije.

I ranije je bilo akcija kojima je skretana pažnja na propalu bioskopsku mrežu u Beogradu, a 2013. godine je i završnica 41. FEST-a protekla u znaku jedne takve akcije neformalne grupe Bioskopi: Povratak otpisanih. Između ostalog, krajem 2012. godine postavljena je spomen-ploča na zgradu zatvorenog bioskopa Balkan, u znak sećanja na njega i sve ostale žrtve privatizacije “Beograd filma”.

Fotografije sa dešavanja mogu se pogledati na stranici kontrapress, a aktuelna dešavanja u samom bioskopu Zvezda na Facebook stranici Pokret za okupaciju bioskopa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.