Okrugli sto o aktivizmu građana u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2015, 04:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okrugli sto o aktivizmu građana u Srbiji

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) organizovaće danas u Beogradu okrugli sto na kome će biti predstavljeni rezultati istraživanja javnog mnjenja na temu "Aktivizam građana u Srbiji" i Indeks demokratičnosti izbora (EDI).

CeSID organizuje okrugli sto zajedno sa Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju (NKD) i Nacionalnim demokratskim institutom (NDI).

Istraživanje javnog mnjenja "Aktivizam građana u Srbiji" prezentuje mišljenje građana o građanskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aktivizmu, izlasku na izbore, percepciji koju imaju o poslanicima u Narodnoj skupštini i poverenju u institucije.

Sprovedeno je kao deo projekta "Jačanje odgovornosti izabranih predstavnika građana u Srbiji (Ljudi na prvom mestu)".

Indeks demokratičnosti izbora (EDI) meri kvalitet bilo kog predloženog izbornog sistema u odnosu na četiri elementa: teritorijalna zastupljenost, rodna zastupljenost, zastupljenost manjina i odgovornost izabranih predstavnika građanima, a razvijen je tokom projekta "Stvar izbora".

Oba projekta su počela u aprilu 2015. godine uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), saopštio je CeSID.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za Srbiju u EU 50 odsto građana

Izvor: Akter, 30.Jun.2015

Oko 50 odsto građana smatra da Srbija treba da postane članica EU dok je broj onih koji se protive članstvu značajno porastao u odnosu na prethodna istraživanja i danas iznosi 37 odsto, pokazuju rezultati istraživanja javnog mnenja "Aktivizam građana u Srbiji" koji su danas predstavljeni u Beogradu..Prema...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.