Izvor: Blic, 31.Avg.2016, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana prva sednica Odbora za igradnju zgrade RTV-a

Prva sednica Odbora za pripremu i koordinaciju aktivnosti za izgradnju nove zgrade Javne medijske ustanove Radio televizije Vojvodine, održana je danas, a predsedavao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović - saopštio je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

- Druga faza podrazumeva rušenje stare zgrade RTV na Mišeluku, koju će finansirati Pokrajinska vlada zajedno sa Gradom Novim Sadom, treća faza je izgradnja samog objekta, a poslednja četvrta faza je opremanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i puštanje u rad novog objekta - kaže se u saopštenju.

Odbor je, kako je rečeno na sastanku, inicirao da Vladi Srbije i nadležnim ministarstvima bude upućen zahtev za učešće u sufinansiranju projekta izgradnje Radio televizije Vojvodine.

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović najavio je da će  projekat izgradnje RTV zauzeti važno mesto u sporazumu, koji će Pokrajinska vlada uskoro potpisati sa Gradom Novim Sadom, gde će precizno biti definisani svi prioritetni projekti koji će biti zajednički realizovani.

U radu sednice učestvovali su i potpredsednici Odbora za izgradnju Radio televizije Novi Sad, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Na sednici su bili i članovi Odbora: potpredsednik Pokrajinske vlade Djordje Milićević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Miroslav Štatkić, generalni direktor RTV Miodrag Koprivica, predsednik Upravnog odbora RTV, Jova Radić, direktor JP Zavoda za izgradnju grada Novi Sad, Dejan Mandić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i v.d. drektora Uprave za imovnu AP Vojvodine Zorica Lazić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.