Održan pomen Aleksandru Tijaniću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2014, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan pomen Aleksandru Tijaniću

Na Novom groblju u Beogradu danas je održan godišnji pomen novinaru i nekadašnjem generalnom direktoru Radio-televizije Srbije Aleksandru Tijaniću.

U Aleji zaslužnih građana održan je pomen Aleksandru Tijaniću, a prisustvovali su članovi porodice, prijatelji, saradnici, preneo je RTS.

Aleksandar Tijanić preminuo je 28. oktobra 2013. godine u 64. godini. Rođen je 13. decembra 1949. godine u Đakovici. Živeo je u Podujevu, Prištini i Beogradu.

Studirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka, a profesionalnu karijeru počeo je u nedeljniku NIN. Posle toga postao je glavni urednik časopisa Intervju.

Prva televizija na kojoj je radio kao direktor i glavni i odgovorni urednik bila je TV Politika. Osnovao je 1994. godine BK televiziju i bio je njen prvi direktor.

Krajem osamdesetih je počeo da piše i za zagrebački Start i Danas, kao i za splitsku Nedeljnu Dalmaciju, a objavljivao je političke kolumne i u ljubljanskoj Mladini i sarajevskom Oslobođenju.

Godine 1991. vratio se u Beograd gde je uređivao Sportski žurnal.

Godine 1997. pokrenuo je dnevni list Građanin, koji je ubrzo prestao da izlazi. Od 1998. do 1999. godine pisao je kolumnu u nedeljniku Evropljanin.

Tijanić je od 1994. godine bio ministar informisanja u Vladi Srbije, ali je na tu funkciju podneo ostavku. Bio je i savetnik za informisanje predsednika SRJ Vojislava Koštunice od 2001. do 2004. godine.

Generalni direktor RTS bio je od 2004. godine, a biran je u dva mandata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomen Aleksandru Tijaniću

Izvor: Studio B, 25.Okt.2014

Na Novom groblju u Beogradu danas je održan godišnji pomen novinaru i nekadašnjem generalnom direktoru Radio-televizije Srbije Aleksandru Tijaniću. ..U Aleji zaslužnih građana održan je pomen Aleksandru Tijaniću, a prisustvovali su članovi porodice, prijatelji, saradnici, preneo je RTS. ..Aleksandar...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.