Odmorišta u Vrbasu za bicikliste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2016, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odmorišta u Vrbasu za bicikliste

Na dve glavne raskrsnice u Vrbasu su nedavno postavljena odmorišta za bicikliste koja će ubuduće služiti tim učesnicima u saobraćaju da dok čekaju zeleno svetlo na semaforu ne silaze sa svojih dvotočkaša.

Manja sredina i ravan teren pogoduju građanima da u što većoj meri koriste bicikla kao prevozno sredstvo kroz grad. Takav je slučaj i u Vrbasu, a ono što bicikliste iz te sredine izdvaja od ostalih gradova je to što će ubuduće moći dok čekaju zeleno svetlo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << semaforu da koriste odmorišta za bicikliste.

"Opština Vrbas je preduzela niz mera i aktivnosti koja su primerena našoj lokalnoj sredini. Postavljanjem odmorišta za bicikliste na dve raskrsnice koje imaju semoforsku signalizaciju poboljšaćemo kvalitet i udobnost vožnje kroz grad, ali i obezbediti veću bezbednost biciklista u saobraćaju", rekao je Igor Milović, načelnik Odeljenja za komunalne i građevinske poslove opštine Vrbas.

Postavljanjem odmorišta za bicikliste, opština Vrbas nastavlja sa aktivnostima vezanim koje sprovodi od prošle godine kada je pristupila "Civitas forumu", inicijativi koju je pokrenula Evropska komisija, a koja se odnosi na uvođenja inovativnih mera poboljšanja transporta u urbanim sredinama.

"Mi ne znamo da je još neki grad u Srbiji postavio ovakva odmorišta tako da ćemo se i dalje truditi da budemo prvi u novim rešenjima koji mogu uticati na poboljšanje kvaliteta života u gradu i na taj način, ne samo da ćemo promovisati biciklizam, već ćemo naš grad učiniti lepšim i ekološki čistijim", dodao je Milović.

Iz vrbaskog Odeljenja za komunalne i građevinske poslove je najavljeno da će u narednom periodu biti postavljeno i četiri nova parkinga za bicikla i to kod ambulante u Vinogradima, ispred Centra za fizičku kulturu, kod Osnovne škole „Bratstvo – jedinstvo", kao i ispred zgrade opštine Vrbas.

Takođe, biciklisti će dobiti i četiri ulične radionice gde će se naći pumpe za bicikla, kao i drugi neophodni alat koji im može zatrebati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.