Od danas novi prostor Miksališta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2016, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas novi prostor Miksališta

Novi prostor beogradskog Miksališta namenjen pružanju pomoći izbeglicama ali i njihovoj integraciji u društvo, počeće da radi danas, najavili su predstavnici Miksališta.

Direktor Mikser festivala Ivan Lalić rekao je da su prostorije u Ulici Gavrila Principa 15 renovirane za 13 dana i da će akcenat rada centra biti na integraciji izbeglica.

"Imamo dve barake pri čemu će u jednoj biti smešten distributivni deo. Biće organizovani i kursevi za migrante u cilju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njihovog uključivanja u savremeno srpsko i evropsko društvo. Ovo će biti mesto relaksiranja pritiska stvorenog usled velikog broja migranata koji se nalaze u našoj okolini", kazao je Lalić.

Državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević ocenio je da je zajedničkim naporima vladinog i nevladinog sektora u pružanju pomoći izbeglicama Srbija pokazala da je zemlja humanosti.

"Učinili smo sve što smo mogli - ne samo tim vlade nego tim cele Srbije. Promenili smo sve ono što je bila poruka prethodnih decenija da Srbija nije zemlja dobrodošlice", kazao je Ivanišević.

Šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji Hans Fridrih Šoder rekao je da nove prostorije Miksališta predstavljaju nastavak procesa započetog pre osam meseci koji je okupio sve one koji su želeli da pomognu izbeglicama.

"Konsenzus vlade, nevladinog sektora i cele javnosti koji je ostvaren prošlog leta predstavlja pravo čudo i treba ga slaviti. Država ne može i ne bi trebalo sama da radi na integraciji izbeglica, već je potrebno i angažovanje civilnog društva", kazao je Šoder.

On je dodao da će UNHCR i druge specijalizovane agencije UN nastaviti da podržavaju državne organe i nevladin sektor u humanom tretiranju izbeglica koje prolaze kroz Srbiju.

Miksalište će raditi od 9.00 do 17.00.

Prethodne prostorije Miksališta srušene su krajem aprila zbog projekta "Beograda na vodi".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.