Oblačno i suvo, do 14 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2014, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oblačno i suvo, do 14 stepeni

U Srbiji umereno do potpuno oblačno, uglavnom suvo, a samo se u severnim krajevima očekuje slaba, kratkotrajna kiša, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Jutarnja temperatura biće od jedan do četiri stepena Celzijusa, najviša dnevna od sedam do 14 stepeni.

U Timočkoj Krajini biće oblačno, tmurno i hladno vreme, s temperaturom od minus dva do dva stepena, povremeno s kišom koja će se lediti pri tlu.

Duvaće slab i umeren, jugoistočni vetar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Podunavlju i Pomoravlju jak, na jugu Banata povremeno i olujni.

U Beogradu umereno do potpuno oblačno vreme s umerenim, povremeno jakim jugoistočnim vetrom. Jutarnja temperatura će se kretati oko dva stepena, najviša dnevna osam stepeni.

Tokom narednih sedam dana u Srbiji se očekuje pretežno oblačno vreme, do ponedeljka mestimično sa slabom kišom.

Za ponedeljak meteorolozi predviđaju pad temeprature i sneg, najpre u planinskim, a zatim ponegde i u nižim predelima. Moguća je i lokalna pojava ledene kiše.

U utorak i sredu biće hladno i vetrovito, mestimično s kišom, susnežicom i snegom. Očekuje se formiranje snežnog pokrivača.

Krajem perioda očekuje se postepeni prestanak padavina, prvo u severnim krajevima. U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, u ponedeljak i utorak i olujne jačine.

U Beogradu će do utorka biti pretežno oblačno vreme, povremeno s kišom. U utorak krajem dana i u sredu očekuje se povremena kiša i susnežica, a u višim delovima grada sneg.

Od četvrtka se predviđa prestanak padavina, a od petka i delimično razvedravanje. Vetar će biti jak jugoistočni, u ponedeljak i utorak povremeno olujne jačine.

Biometeorološka prognoza za petak, 28. novembar:

Biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovoljan uticaj na većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima, kao i srčanim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti neraspoloženje i glavobolja. Preporučuje se adekvatno odevanje i dodatna pažnja u saobraćaju.

Više o vremenu možete da saznate ovde

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.