OEBS zabrinut zbog kampanje protiv Jankovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2015, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS zabrinut zbog kampanje protiv Jankovića

Vršilac dužnosti šefa Misije OEBS u Srbiji Majkl Ujehra izjavio je danas da je ta misija zabrinuta zbog kampanje koja se vodi protiv institucije i ličnosti Zaštitnika građana Saše Jankovića.

"Nezavisne institucije, odgovorni mediji, transparentna vlast koja deluje u skladu sa vladavinom prava, kao i odgovorna policijska služba su fundamentalni elementi za funkcionisanje svakog demokratskog sistema", rekao je Ujehara, a navodi se u saopštenju Misije OEBS.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je dodao da je neodgovorno izveštavanje, uključujući i namerno korišćenje neproverenih tvrdnji, glasina i insinuacija, kao i odsustvo analitičke debate unutar institucija, podrivaju poverenje građana u njihovu vladu.

"Misija OEBS-a nastaviće da podržava nezavisne institucije, regulatorna tela i profesionalne medije kako bi im omogućila da nesmetano obavljaju svoju kontrolnu ulogu", rekao je Ujehara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OEBS zabrinut zbog Jankovića

Izvor: B92, 21.Apr.2015

Misija OEBS-a u Srbiji zabrinuta je zbog kampanje koja se vodi protiv institucije i ličnosti Zaštitnika građana Republike Srbije Saše Jankovića...Vršilac dužnosti šefa Misije OEBS-a, Majkl Ujehara izjavio je da su nezavisne institucije, odgovorni mediji, transparentna vlast koja deluje u skladu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.