O žalbama za Kontrast 30. marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O žalbama za Kontrast 30. marta

Apelacioni sud u Novom Sadu zakazao je za 30. mart javnu sednicu na kojoj će razmatrati žalbe na presudu optuženima za događaje u novosadskoj diskoteci Kontrast 1. aprila 2012. godine, kada je u požaru nastradalo šest mladih ljudi.

Javna sednica je planirana i za 2. april, navodi se u informaciji objavljenoj na sajtu tog suda.

Protiv presude Višeg suda u Novom Sadu od 23. juna prošle godine, žalbe su izjavili Viši javni tužilac u Novom Sadu, branioci okrivljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i okrivljeni lično, dodaje sud.

Nakon javne sednice, sud će na nejavnom delu odlučiti da li će presudu potvrditi u celosti, preinačiti ili ukinuti i naložiti da se suđenje ponovi.

Osporenom presudom vlasnik lokala "Kontrast" Alojz Ganić (69) osuđen je na pet godina zatvora, zakupci Slaviša Stanišić (47) i Dejan Ratković (37) na devet, odnosno sedam godina zatvora.

Električar koji je obavljao popravke u klubu Miroslav Papuga (50) osuđen na devet godina zatvora.

Osuđeni su zbog krivičnih dela - teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti, jer nisu održavali električne instalacije na odgovarajući način, niti su poštovali protivpožarne propise.

U požaru koji se desio 1. aprila 2012. godine, poginuli su Marina Aničić (25), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29), Renato Vuković (21), Milena Dalmacija (26) i Tamara Miladinović (25).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

O žalbama na presudu za Kontrast 30. marta

Izvor: Radio 021, 06.Mar.2015, 12:20

Apelacioni sud u Novom Sadu zakazao je za 30. mart javnu sednicu na kojoj će razmatrati žalbe na presudu optuženima za požar u diskoteci Kontrast, 1. aprila 2012. godine, kada je poginulo šestoro mladih...Javna sednica je planirana i za 2. april, navodi se u informaciji objavljenoj na sajtu tog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.