Novosadske Vojvode prvaci Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2015, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadske "Vojvode" prvaci Srbije

Novosadske „Vojvode" novi su šampioni Srbije u američkom fudbalu. U veoma neizvesnom finalu, oni su savladali beogradske „Vukove" 25:23 i tako osim domaće titule, osvojili i pehar namenjen najboljima u regionalnoj ligi.

Nekoliko stotina gledala na stadionu „Kabela" pored Štranda videlo je pravu dramu u finalu domaće superlige. Nakon bolje igre „Vojvoda" u prve dve četvrtine i vođstva od 4 poena, aktuelni šampioni, Vukovi, zaigrali su veoma čvrsto u odbrani i bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nadomak pobede, ali je odgovornost preuzeo kvoterbek domaćih Vil Pauel i na 13 sekundi do kraja trčanjem osvojio ključni tačdaun za prvu titulu u istoriji novosadskog kluba.

"Veliko bravo za našu odbranu. Oni su zaustavili protivnički napad, dali nam loptu i šansu da pobedimo. Mi u napadu smo uradili ostatak posla. Bili smo odlični napadački cele sezone, sjajno smo trčanjem osvojili ta poslednja tri jarda i na fantastičan način pobedili u finalu", rekao je posle trijumfa presrećni Pauel.

"Sjajno su odigrali finiš utakmice i zasluženo osvojili titulu", izjavio je vidno razočaran najbolji ofanzivac lige Mihajlo Josović.

"Vojvode" su pobedom u finalu Superige prekinuli četvorogodišnju dominaciju "Vukova" iz Beograda kojima do kraja sezone preostaje učešće na završnom turniru Lige šampiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.