Novosađani se žale na kvalitet gasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2014, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađani se žale na kvalitet gasa

Informativnoj redakciji Radio-televizije Vojvodine redakciji obratili su se Novosađani koji su nezadovoljni kvalitetom gasa. Pritužbe u sve većem broju stižu i na adresu udruženja prosperitet, dok u DP "Novi Sad gas" tvrde da nisu imali nijednu reklamaciju na kvalitet gasa od početka grejne sezone.

"Kada hoćete da skuvate kafu, voda provri na džezvi izuzetno brzo ako je gas dobar, ako je gas loš ja to kažem- krčka, nikad da provri voda, to znam ali ne možemo ništa da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uradimo", kaže Miodrag Krstić.

A tamo gde se ne greje džezva, ne greje ni radijator, kaže naš sagovornik, i čini se da on nije jedini koji je i po toploti, ali i po računu osetio razliku u kvalitetu gasa. U udruženje Prosperitet stigle su slične pritužbe.

"Svakodnevno nas zovu potrošači telefonom i mejlom nam daju primedbe na kvalitet gasa. To osećaju potrošači kroz povećanu potrošnju", kaže predsednik udruženja Radomir Ćirilović.

Međutim, u preduzeću "Novi Sad gas" tvrde suprotno.

"Što se tiče reklamacija na kvalitet gasa od kako je počela grejna sezona nemamo ni jednu takvu reklamaciju na osnovu čega zaključujemo da je sve u redu", kaže Sonja Zrnić iz ovog preduzeća.

Prema podacima udruženja Prosperitet, u poslednje četiri godine cena prirodnog gasa povećana je za 140 odsto za individulane potrošače, a 40 za toplane. Upravo to je prouzrokovalo da od 249 hiljada priključaka na gasnu mrežu, ostane aktivna samo polovina. Podsećamo na to da će cena gasa za decembar iznositi 53 dinara po kubnom metru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.