NS:Razvojno savetovalište u Domu zdravlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2016, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS:Razvojno savetovalište u Domu zdravlja

Za svako dete najbolji početak – naziv je programa za unapređenje razvoja deteta u ranom detinjstvu u okviru kojeg je opremljeno i razvojno savetovalište u Domu zdravlja "Novi Sad. Taj program realizuju UNICEF i Ministarstvo zdravlja, zajedno sa partnerima iz privatnog i javnog sektora.

Direktor UNICEF-a u Srbiji Mišel Senlo, pomoćnica ministra zdravlja Vesna Kneginjić, i predstavnici Kompanije "Nordeus", posetili su novoopremljeno Razvojno savetovalište u Domu zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Novi Sad. Savetovališta su opremljena nameštajem i didaktičkim materijalima, koji služe za procenu i podsticanje razvoja različitih veština kod deteta.

"To je od velikog značaja, pošto je nameštaj baš po meri dece a i didaktički materijal će pomoći da deca sa razvojnim poremećajima dostignu svoj puni kapacitet", kaže za RTV dr Ljerka Popov, pomoćnica direktora Doma zdravlja Novi Sad.

U saradnji sa Udruženjem pedijatara i Gradskim zavodom za javno zdravlje Beograd, pedijatri, patronažne sestre, i zaposleni u razvojnim savetovalištima prisustvovali su obukama i unapredili su svoja znanja u oblasti razvojne procene, intervencije i saradnje sa porodicom.

"Na taj način unapređujemo i deo preventivne zdravstvene zaštite na benefit naših krajnjih korisnika, dece koja imaju rizik a mogu da dostignu nivo svojih vršnjaka", objašnjava Vesna Knjeginić, pomoćnica ministra zdravlja.

Direktor Unicefa u Srbiji, Mišel Senlo, smatra da je ulaganje u decu izuzetno važno, jer je stvaranje bolje budućnosti za njih najznačajnija strateška investicija Srbije. Razvoj usluga koje savetovališta pružaju za svako dete predstavljaju prioritet u saradnji UNICEF-a i Ministarstva zdravlja.

"Nauka nam je pokazala da čak i kada se dete na samom rođenju suočava sa određenim izazovima, ono može da ih prevaziđe ako ima odgovarajuću zaštitu, negu, brigu i podršku. Zato je važno da sve službe rade na integrisan način i da se obezbeđuju objedinjene i pravovremene usluge", ocenjuje Direktor Unicefa u Srbiji Mišel Senlo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Važno unapređenje razvoja u ranom detinjstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2016, 13:12

Predstavnici UNICEF-a, Ministarstva zdravlja, kompanije NORDEUS posetili su juče novoopremljeno razvojno savetovalište u Domu zdravlja Novi Sad. Savetovalište je opremljeno u okviru programa za unapređenje razvoja u ranom detinjstvu - "Za svako dete najbolji početak" koji realizuju UNICEF, Ministarstvo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.