Novaković napustio DS, podržava Jeremića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2017, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novaković napustio DS, podržava Jeremića

Predsedništvo Socijaldemokratske stranke (SDS) odlučilo je da na predsedničkim izborima podrži kandidaturu Vuka Jeremića, izjavio je danas lider te stranke Boris Tadić. Podršku Jeremiću dao je i funkcioner Demokratske stranke Borislav Novaković koji je rekao agenciji Beta da je odlučio da napusti DS i da "svu svoju energiju i kapacitete stavi na raspolaganje predsedničkom kandidatu Vuku Jeremiću".

Tadić je na konferenciji za novinare u sedištu SDS-a rekao da je ta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranka uverena da Jeremić može da prođe u drugi krug predsedničkih izbora.

On je kazao i da su izbori šansa da se promeni vlast.

"Smatramo da Vuk Jeremić može pobediti Aleksandra Vučića", kazao je on.

Predsedništvo SDS je odluku donelo većinom glasova.

Novaković, koji je bio šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine i član Glavnog odbora stranke iz Novog Sada, rekao je da je o svojoj odluci danas obavestio stranku.

Obrazlažući odluku Novaković je za Betu rekao da je "DS potpuno izgubila misiju" i da više ne baštini ni jednu ideju koja može da "animira, motiviše i pokrene narod" ali da je "sve kulminiralo" kada je DS pokazala "ignorantski odnos" prema Vuku Jeremiću kao kandidatu za predsednika Srbije.

"Sve je to kulminiralo prilikom izbora i odabira kandidata za predsednika kog će podržati DS kada je gajen jedan ignorantski odnos prema Vuku Jeremiću i tog trenutka ja sam video da u okrilju i unutar DS ne mogu dalje raditi", rekao je Novaković.

Novaković je dodao da će "svu svoju energiju i sve svoje kapacitete staviti na rasoplaganje Jeremiću" jer veruje da je u ovom trenutku jedino on "sposoban kao opozicioni kandidat da uđe drugi krug, a kada uđe u drugi krug da pobedi Aleksandra Vučića".

Prema njegovim rečima, Jeremić je u svojoj politici "uskladio građansku i nacionalnu komponentu" i pokazuje sposobnost da "Srbiju kao državu udalji od ambisa u koji ga neprestano vodi politika Aleksandra Vučića".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.