Nova grupa za odvikavanje od pušenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2015, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova grupa za odvikavanje od pušenja

Centar za prevenciju Doma zdravlja „Novi Sad" organizuje novu grupu za odvikavanje od pušenja. Nova grupa, po metodu petodnevnog plana, počeće rad u ponedeljak 6. jula u 18 časova, u prostorijama Centra, Rumenačka 102, Novi Sad.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem telefona 021 479 0668 i 064 8088 120, mejla cpznovisad@gmail.com ili doći u Centar za prevenciju u ponedeljak u 18 časova.

Program je besplatan.

Nakon ostavljanja pušenja, normalizuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se krvni pritisak i puls, pluća počinju da izbacuju nečistoće posle samo 24 časa, posle dva dana više nema nikotina u telu, a čula ukusa i mirisa su u velikoj meri poboljšana. Takođe, poboljšava se cirkulacija i lakše podnosi fizički napor.

Rizik od karcinoma pluća je za oko 50 procenata manji nego kod pušača, a rizik od srčanog udara je na nivou kao kod osoba koje nikada nisu bili pušači posle samo deset godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.