Ničijem detetu nagrada u Zagrebu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2014, 01:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ničijem detetu" nagrada u Zagrebu

Ničije dete, debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića, u produkciji Miše Mogorovića, osvojio je HT Nagradu publike za najbolji dugometražni film na 12. Zagreb Film Festivalu, koji se zvanično danas završava.

Film je 19. oktobra otvorio program filmskog festivala u Zagrebu uz odlične reakcije publike, ali i puno pohvala u hrvatskim medijima.

Nagrade 12. Zagreb Film Festivala biće uručene su sinoć, ali Vuk Ršumović nije prisustvovao dodeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer je trenutno gost Abu Dhabi Film Festivala gde se "Ničije dete" prikazuje u okviru selekcije New Horizons u društvu veoma kvalitetnih ostvarenja iz celog sveta.

"To je sjajan film inspirisan stvarnim događajem i napravljen u srpsko–hrvatskoj koprodukciji, odlično snimljen, režiran i odglumljen. Scenarista i reditelj Vuk Ršumović je uspeo ovu fantastičnu priču da ispriča na divan način", rekao je direktor Zagreb Film Festivala Boris T. Matić.

Ničije dete je juče imao premijeru u Grčkoj gde je prikazan u okviru takmičarskog programa 27. izdanja festivala Panorama of European Cinema, koji je počeo 16. oktobra u Atini, a pre dva dana, u četvrtak 23. oktobra, održana je projekcija filma na Serbian Film Festivalu u Sidneju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Publici ZFF najbolje Ničije dete

Izvor: SEEcult.org, 26.Okt.2014

Debitantski igrani film  “Ničije dete” scenariste i reditelja Vuka Ršumovića iz Srbije osvojio je HT nagradu publike za najbolji dugometražni fiilm na 12. Zagreb Film Festivalu, koji je i počeo tim ostvarenjem, rađenim u srpsko-hrvatskoj koprodukciji...Ršumović nije bio u mogućnosti da...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.