Nesaglasnost - predstavljanje nove pesničke scene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2017, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nesaglasnost" - predstavljanje nove pesničke scene

U kafe galeriji "Izba" u Novom Sadu večeras u 20 časova, u okviru ciklusa "Nesaglasnost", svoje pesničke radove predstaviće Jelena Blanuša i Bojan Samson.

Jelena Blanuša rođena je 1987. godine u Kikindi. Trenutno je studentkinja doktorskih studija na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Objavila je zbirku poezije „Pseudoton" 2014. godine, za koju je dobila nagrade za mlade pesnike „Aladin Lukač" i „Brankovu nagradu" 2015. godine. Na Sremčevim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << danima u Elemiru 2014. godine osvojila je drugu nagradu za satiričnu poeziju, kaže se u najavi.

Bojan Samson rođen je 1978. godine u Osijeku. Diplomirao je srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Objavio je zbirku pesama Superblues (2007), a redigovano izdanje iste zbirke postavljeno je na sajt Jurodiva knjižara. Jedan je od priređivača Zbornika nove novosadske poezije "Nešto je u igri" (2008).

Sa gitaristom Zoranom Dražićem čini poetsko-muzički duet Bašta fetiša. Sa Nikom Dušanovim i Sergejem Stankovićem čini književnu grupu BES. Jedan je od osnivača Kulturnog centra Luna i jedan od urednika istoimenog portala. Objavljuje priče, pesme i kritičke prikaze u periodici i na internetu.

Moderator današnjeg susreta biće Branislav Živanović.

"Nesaglasnost" je ciklus književnih večeri na kojima se novosadskoj publici u slobodnoj formi, kroz dijalog i čitanje, predstavljaju pesnici i pesnikinje novije generacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.