Nemačka: Prvi put za 46 godina usvojen izbalansiran budžet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2014, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Prvi put za 46 godina usvojen izbalansiran budžet

Nemačka je, prvi put od 1969. godine, usvojila izbalansirani budžet za 2015. godinu.

Zakonodavci u donjem domu nemačkog parlamenta, Bundestagu, većinski su glasali za usvajanje nacrta budžeta za narednu godinu koji prvi put u poslednjih 46 godina ne predviđa rast javnog duga Nemačke, prenela je agencija Frans pres.

U intervjuu državnom radiju Dojčlandfank, nemački ministar finansija Volfgang Šojble je rekao da Nemačka ispunjava svoju obavezu prema budućim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << generacijama i da na ovaj način doprinosi održivom rastu.

Opozicione partije i pojedini ekonomisti kritikovali su, međutim, nastojanja zvaničnog Berlina da uravnoteži budžet, uz tvrdnje da takav potez nema nikakvog ekonomskog smisla i da može obuzdati privredni rast i investicije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.