Ne kretati na put bez zimske opreme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2014, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne kretati na put bez zimske opreme

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo, saopštilo je danas to preduzeće.

Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Snega do pet centimetara ima na autoputevima Granični >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prelaz Horgoš - Feketić, Feketić - Novi Sad - most Beška, petlja Beška - Novi Banovci, Niš - granica sa BJR Makedonijom, Batrovci - Dobanovci, Niš - granica sa Bugarskom.

Na putnim pravcima prvog i trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimtara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Mačve, Valjeva, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zrenjanina, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Beograda i Novog Sada.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zrenjanina, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Beograda i Novog Sada.

Na području Niša pada sneg jačeg intenziteta i duva vetar koji stvara nanose, a saobraćaj se odvija otežano, dok je na području Požarevca putni pravac Petrovac - Ranovac u mestu Ranovac neprohodan, jer je proklizao kamion.

Na području Zaječara na Crnom Vrhu i Čestobrodici moguća je pojava nanosa, a učestala je pojava sitnih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima i zasecima, dok na području Čačka u višim predelima duva jak vetar i pravi nanose.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a moguć je led na putnom pravcu Stopanja - Vitkovo -Brus - Brzeće.

Usled majskih poplava neprohodni su putni pravci Krupanj - Gračanica, Krupanj - Radaljska Banja - Radalj i Krst - Korenite - Krupanj.

Neprohodni su i putni pravci Brgule - Lipnjak, Zajača - Šarena Bukva, Banjani - Novaci - Pambukovica - Slatina, Veliko Gradište - Makce - Boževac - Ranovac - Petrovac na Mlavi- Tabanovac.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vozači, pažnja na ovim putevima!

Izvor: Mondo, 29.Dec.2014

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze oprezno i pažljivo, saopštilo je danas to preduzeće...Foto: MONDO, Goran Sivački..Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.