Najduže se čeka na šalteru Katastra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2014, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najduže se čeka na šalteru Katastra

Predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladan Atanasijević izjavio je danas da je potrebno da se komplikovana procedura pojednostavi kako bi građani i privreda efikasnije ostvarivali svoja prava.

Prema istraživanju NALED-a, najduže se čeka, u proseku 35,8 minuta, na šalteru Katastra, a zatim slede šalteri policije, sudova, PIO fonda...

"Kada smo pitali privrednike koje su to procedure odnosno institucije gde su najkomplikovanije procedure, oni su nam rekli da je to >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << PIO, RFZO, Poreska uprava i "čuvene" građevinske dozvole", rekao je Atanasijević za RTS.

On je istakao da zbog toga komplikovane procedure treba učiniti jednostavnijim, a dokumentaciju učiniti minimalnom i omogućiti da se elektronskim putem podnose odgovarajuća dokumenta.

Ključni segment, kaže Atanasijević, jeste da država, kada mi kao građani ili kao institucija dođemo u neku ustanovu, ne sakupljamo papire i potvrde od države nego da ih ona sama kao organ ima i pojasnio:

"Ako je potrebno da damo fotokopiju lične karte zašto institucija RFZO ne pozove MUP i pita da li je građanin prijavljen u tom i tom mestu itd..., a ne da oni idu do MUP-a, uzmu potvrdu i vrate se na šalter", objasnio je Atanasijević.

Prema njegovim rečima, NALED je pokrenuo kampanju "Šaltometar" gde građani mogu da prijave koji su to šalteri na kojima su najduže čekali.

On je istakao i da je zadovoljan prethodnim rezultatima, te da je Ministarstvo zdravlja je skratilo procedure sa 11 na 4 dokumenata za trudnice, međutim, kako je primetio, Ministarstvo rada još uvek nije sprovelo da se porodiljama skrati vreme da ostvare svoja prava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na ovim šalterima se najduže čeka

Izvor: 24sata, 18.Sep.2014

Predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladan Atanasijević izjavio je danas da je potrebno da se komplikovana procedura pojednostavi kako bi građani i privreda efikasnije ostvarivali svoja prava...Prema istraživanju NALED-a, najduže se čeka, u proseku 35,8 minuta, na šalteru Katastra, a zatim slede...

Nastavak na 24sata...

Najduže se čeka na šalteru Katastra

Izvor: Radio 021, 18.Sep.2014

Predsednik Upravnog odbora NALED-a Vladan Atanasijević izjavio je danas da je potrebno da se komplikovana procedura pojednostavi kako bi građani i privreda efikasnije ostvarivali svoja prava...Prema istraživanju NALED-a, najduže se čeka na šalteru Katastra, a zatim slede šalteri policije, sudova,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.