NS: Subvencije 200.000 dinara po radnom mestu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2017, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Subvencije 200.000 dinara po radnom mestu

Grad Novi Sad objavio je javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta na teritoriji grada u 2017, u jednokratnom iznosu od 200.000 dinara po radnom mestu, objavljeno je na sajtu Grada.

Javni poziv je otvoren do 30. juna, a detaljnije informacije se nalaze na sajtu www.novisad.rs.

Kako je navedeno u pozivu, prioritet pri dodeli subvencija imaju firme koje zapošljavaju teže zapošljive kategorije građana, odnosno dugoročno nezaposlene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (duže od 12 meseci), viškove zaposlenih, mlade do 30 godina bez ili sa niskim kvalifikacijama, kao i one koji imaju status deteta bez roditeljskog staranja, starije od 50 godina, osobe s invaliditetom, Rome, korisnike novčane socijalne pomoći, žrtve trgovine ljudima i porodičnog nasilja, žene i samohrane roditelje.

Poslodavci koji podnose zahtev za subvencije moraju da imaju sedište u Novom Sadu, da su registrovani najmanje tri meseca pre datuma podnošenja zahteva, da uredno izmiruju obaveze po osnovu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje i da već imaju najmanje jednog zaposlenog.

Od poslodavca se očekuje da nije otpuštao radnike najmanje tri meseca pre konkurisanja za subvenciju.

Poslodavci moraju da zaposle nezaposlene sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu, na novootvorenim radnim mestima na neodređeno vreme, sa punim radnim vremenom i u obavezi su da zaposlena lica zadrže u radnom odnosu najmanje 12 meseci.

Za subvenciju ne smeju da konkurišu državni organi, direktni ili indirektni korisnici budžeta, poslodavci koji se bave delatnošću koju Grad ne subvencioniše, kao ni oni koji su iste osobe već zapošljavali putem subvencija u prethodne tri godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

I Novi Sad plaća: 200.000 RSD po radniku

Izvor: B92, 22.Jun.2017, 08:46

Novi Sad -- Grad Novi Sad objavio je javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta na teritoriji toga grada u 2017...Kako je objavljeno na sajtu Grada, reč je o jednokratnom iznosu od 200.000 dinara po radnom mestu, a javni poziv je otvoren do 30. juna...Kako je navedeno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.