NS: Dovoljno drva i uglja na stovarištima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2015, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Dovoljno drva i uglja na stovarištima

Grejna sezona je u Novom Sadu ove godine počela nešto ranije, a povećana je i potražnja za ogrevom na novosadskim stovarištima. Cene čvrstog ogreva su najpovoljnije, pa se oni građani koji su u mogućnosti da se greju na drva i ugalj veoma često za to i opredeljuju.

Iako se ogrev kupuje tokom cele godine, najtraženiji je u danima niskih temperatura. S obzirom na veliku potražnju, vlasnici stovarišta kažu da postoji mogućnost upisivanja na listu čekanja, ali da ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dovoljno uglja i drva za sve.

"Što se tiče tražnje sad je ono, pred početak sezone verovatno i najveća tražnja. Ima nekih malih problema, nešto je slabija snabdevenost sa ugljem iz Kolubare. Takođe je i za ogrevno drvo veća tražnja nego što možemo da isprati ponuda. Tako da, eto možda nema svaki dan za svakoga, ali uz čekanje po par dana može se uglavnom nabaviti", kaže Branko Bjelić iz stovarišta Iskra-pan.

Nema razlike u cenama tvrdog ogrevnog drveta, te se bagrem, bukva i hrast mogu naći po istoj ceni, dok cena uglja varira u zavisnosti od toga iz kog rudnika se nabavlja.

"Na našem stovarištu drva su 5.000 dinara, dakle na stovarištu, tu bi trebalo dodati još i lokalni transport. Ugalj ide od 7000 dinara za lignit i kolubaru do 19500 koliko je ovde na stovarištu ruski kameni ugalj", dodaje.

Ogrevno drvo je najtraženija vrsta čvrstog goriva, a vlasnici stovarišta često pružaju mogućnost odloženog plaćanja, što tu vrstu ogreva čini najpristupačnijom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sjenica: Grejna sezona već počela

Izvor: SandzakPress.net, 13.Okt.2015

Sjenica – Grejna sezona u četiri sjeničke škole i predškolskoj ustanovi “Maslačak” počela je desetak dana ranije prije zvaničnog početka, 15. oktobra. Direktor Tehničko poljoprivredne škole Izudin Metović rekao je radiju Sto plus da je grejna sezona počela ranije zbog niskih oktobarskih...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.