NOVO IZLIVANJE IZ KANALIZACIJE Dunav u Novom Sadu ponovo crven

Izvor: Blic, 28.Nov.2015, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVO IZLIVANJE IZ KANALIZACIJE Dunav u Novom Sadu ponovo crven

Velika količina crvene tečnosti ponovo se izliza u Dunav kod Novog Sada iz kanalizacionog ispusta na Keju žrtava racije. Prema rečima očevidaca tečnost se izlivala gotovo pola sata.

Od letos je zabeleženo nekoliko slučajeva ispuštanja crvene tečnosti u Dunav, ali i materija koje su bile drugih boja.

U dva navrata Dunav je bio plav, a jednom gotovo crn.

Poslednji put ova pojava primećena 29. oktobra, a boja tečnosti koja je kuljala iz kanalizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bila bordo-braon boje.

Kako saznaje „Blic“ analize uzoraka te tečnosti nisu pokazale da je neki od testiranih parametara imao povišene vrednosti, najverovatnije zato što uzorak nije uzet na vreme, zato što je tečnost ispuštana kratko.

Podsetimo, nadležni ni posle više od pet slučajeva nisu uspeli da pronađu odgovornog zagađivača, a za jedan od slučajeva zagađenja tečnošću crvene boje utvrđeno je da je ispuštana krv, dok poreklo tečnosti crne i plave boje nije utvrđeno.

Pokrajisnki sekretarijat za vodoprivredu u septembru je podneo tri prijave protiv klanica, ali direktan zagađivač nije pronađen.

Ekipe JKP "Vodovod i kanalizacija" koje na svaka tri sata obilaze ovaj kanalizacioni ispust nisu primetile crvenu tečnost.

- Tokom redovnih kontrola crvena tečnost nije primećena. Ekipe su izašle na lice mesta po prijavi, ali nisu zatekle neuobičajenu tečnost koju bi mogli da uzorkuju- kažu u "Vodovodu".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.