Izvor: Blic, 21.Okt.2016, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVIKOV PAKUJE KOFERE Smene u vojvođanskoj kancelariji u Briselu

Pokrajinskoj Vladi stigla je inicijativa za smenu šefa Kancelarije AP Vojvodine u Briselu Predraga Novikova. Prema izvorima ’’Blica’’ u Vladi Vojvodine, Novikov koji je već skrajnut na mesto savetnika bi trebalo da bude zvanično smenjen već na narednoj redovnoj sednici.

Kao novi kandidati za to mesto šefa Kancelarije viđeni su pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić i jedan ’’viđeniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekonomista iz ugledne kompanije’’.

Novikov iz redova Demokratske stranke nalazi se na čelu Kancelarije od njenog osnivanja 2011. godine, a pre toga je vršio funkciju direktora pokrajinskog Fonda ’’Evropski poslovi’’.

Podsetimo, prilikom promene vlasti u pokrajini novoizabrani predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović između ostalog najavio je da će se ispitati opravdanost postojanja Kancelarije, te da će se detaljno ispitati svi poslovi koje je ona obavljala tokom godina.

Inače, Kancelarija AP Vojvodine u Briselu je smeštena u zgradi Misije Republike Srbije pri Evropskoj uniji i njeno otvaranje tokom godina osporavala je opozicija govoreći da pokrajina ne može samostalno da istupa pred Evropom.

Kako je prilikom njenog otvaranja u Briselu rečeno, osnovana je sa ciljem predstavljanja, promovisanja i unapređenja privrednih, naučnih, kulturnih, obrazovnih i turističkih kapaciteta AP Vojvodine, kao i upoznavanja sa politikama Evropske unije koje se donose u Briselu, a odnose na regionalni nivo vlasti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.