Multimedijalni festival RE/8 Design Park

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Multimedijalni festival "RE/8 Design Park"

U klubu Fabrika Studentskog kulturnog centra Novi Sad danas u 20 časova biće otvorena grupna izložba reciklažne umetnosti i eko-dizajna "Total reCover", kojom će početi multimedijalni festival "Re/8 Design Park".

Izložba će obuhvatiti selekciju trideset radova - instalacija, plakata, asamblaža i upotrebnih predmeta nastalih rekonstrukcijom forme, upcycling metodom i primenom etičkih i ekoloških postulata pri kreativnim intervencijama umetnika. Kao i svake godine tema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izložbe su 8 pojmova: redesign, reconstruction, recycle, remake, review, reproduction, restoring i reanimation, kaže se u najavi.

Ovogodišnja nedelja eko-dizajna trajaće do 6. jula i obuhvatiće brojne radionice, grupne i samostalne izložbe, street-art i predavanje.

Učesnici i učesnice imaće priliku da se oprobaju u prenošenju slika sa papira na drvo, oslikavanju majica, izradi narukvica, oslikavanju cegera i izradi svećnjaka na tegli.

U okviru manifestacije biće izrađen mural na zidu Osnovne škole "Đorđe Natošević", a za utorak 5. jul u 18. časova najavljeno je predavanje i panel diskusija na temu "Savremena DIY forma - upotreba alternativnih materijala i metoda u arhitekturi, savremenoj umetnosti i svakodnevnom životu".

Detaljan program "RE/8 Design Park"-a može se pronaći na zvaničnoj Facebook stranici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.