Mitropolit Porfirije: Hrvatska zemlja verskih sloboda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2014, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitropolit Porfirije: Hrvatska zemlja verskih sloboda

Hrvatski predsednik Ivo Josipović sastao se danas sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem sa kojim je razgovarao o verskim slobodama i pitanju nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Josipović i mitropolit Porfirije su naveli da veruju u dobru saradnju i da je Hrvatska zemlja verskih sloboda, prenela je Hina.

"Hrvatska je i po Ustavu i politici koju vodi zemlja verskih sloboda. Naravno, i vernici Srpske pravoslavne crkve treba da uživaju sva prava koja hrvatsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakonodavstvo predviđa", izjavio je Josipović.

On je dodao su razgovarali i o pitanju nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Mitropolit Porfirije je rekao da se Josipović i praktično zalaže da prava verskih sloboda budu osigurana i da se realiziju.

Sve ono što čini predsednik Josipović može biti "više od nade, garancija manjinama u Hrvatskoj da će doći do mogućnosti da imaju puni izraz svog identiteta", istakao je mitropolit Porfirije, koji je 13. jula preuzeo dužnost u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.