Ministar pravde u poseti Austriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2014, 03:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar pravde u poseti Austriji

Delegacija Ministarstva pravde Srbije na čelu sa ministrom Nikolom Selakovićem boraviće danas u zvaničnoj poseti Federalnom ministarstvu pravde Austrije, a sastaće se i sa predsednikom te države Hajncom Fišerom, najavljeno je iz Selakovićevog kabineta.

Tokom jednodnevne posete, Selaković će u Beču najpre razgovarati sa federalnim ministrom pravde Austrije Volfgangom Brandšteterom.

Ministri pravde će razgovarati o sprovođenju reforme pravosuđa u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << procesu pregovora sa Evropskom unijom, kao i o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, sa naglaskom na rad Tužilaštva za organizovani kriminal i zaštitu uzbunjivača.

Takođe, biće reči i o podršci u obuci zaposlenih u sistemu izvršenja krivičnih sankcija od strane Austrije, kao i o primeni Dodatnog protokola uz Konvenciju o transferu osuđenih lica.

Srpska delegacija će se potom sastati sa članom Austrijskog parlamenta Nikolausom Berlakovićem, koji je i član Komiteta za pravosuđe, kao i parlamentarne grupe Austrija-Srbija.

Popodne je planirano da se Selaković sastane sa Saveznim predsednikom Republike Austrije Hajncom Fišerom, a sastanku će prisustvovati i ministri pravde Mađarske, Slovačke, Slovenije, Češke i Rumunije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.