Milanu Balabanu Nagrada za rad iz ekonomske istorije Balkana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2016, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanu Balabanu Nagrada za rad iz ekonomske istorije Balkana

Žiri Konkursa za Nagradu za najbolji naučno-istraživački rad iz oblasti ekonomske istorije Balkana za 2016. godinu, nakona razmatranja pristiglih radova, doneo je odluku da nagradu dodeli Milanu Balabanu iz Olomuca (Češka Republika) za rad pod nazivom „Jugoslovensko-čehoslovački ekonomski odnosi od 1918. do 1938. godine".

Žiri je radio u sastavu: Mihail Arandarenko (profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu), Gojko Božović (glavni urednik Izdavačke kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Arhipelag), Boško Mijatović (predsednik Centra za liberalno-demokratske studije u Beogradu) i Branko Milanović (profesor na Postdiplomskom centru City Univerziteta u Njujorku), kaže se u saopštenju.

Milan Balaban rođen je 1981. godine u Banjaluci, gde je završio studije na Katedri za istoriju Filozofskog fakulteta. Od 2013. godine živi u Češkoj. Nagrađeni rad je doktorska teza Milana Balabana na Odseku za istoriju Masarikovog univerziteta u Brnu.

Nagrada će dobitniku biti uručena na svečanosti koja će se održati krajem juna ove godine u Beogradu. Nagrada se sastoji iz povelje i novčanog iznosa od 2.000 evra.

Godišnju nagradu za najbolji naučno-istraživački rad iz oblasti ekonomske istorije Balkana osnovali su Centar za liberalno-demokratske studije i Izdavačka kuća Arhipelag u avgustu 2013. godine. Nagrada je zamišljena kao podsticaj novoj generaciji istraživača u oblasti ekonomske istorije Balkana, počev od antičkog doba zaključno sa krajem XX veka.

Prethodni dobitnici Nagrade za najbolji naučno-istraživački rad iz oblasti ekonomske istorije Balkana bili su Jelena Rafailović iz Beograda (2014) i Aleksandar Rakonjac iz Beograda (2015).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.