Metalnom šipkom napadnut odbornik BDZ

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2014, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Metalnom šipkom napadnut odbornik BDZ

Odbornika u skupštini grada Novog Pazara Šerifa Marukića sinoć je metalnom šipkom napalo nepoznato lice koje je nosilo fantomku.

Do napad je došlo oko 21 sata, kada je Marukića, generalnog sekretara "Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Emir Elfić" i odbornika u lokalnom parlamentu, nakon posete rođacima pri ulasku u automobil nepoznati napadač sa maskom na licu sa leđa, metalnom šipkom nekoliko puta udario u predelu tela i glave.

Marukić je dao izjavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << policiji i pregledan je u hitnoj službi novopazarske bolnice.

Zadobio je povrede u predelu levog kuka, leve podlaktice, leđa, a izgrebeni su mu lice i vrat, rekao je Tanjugu dežurni lekar Nebojša Filipović, navodeći da je dijagnostika u toku.

Šerif Marukić je odbornik je "Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Emir Elfić", koja od skora čini skupštinsku većinu sa SDP i SNS u Novom Pazaru, a najavljuje se mogućnost da iduće nedelje bude imenovan za zamenika predsednika Skupštine.

Marukić, bivši direktor televizije "Jedinstvo", napustio je muftiju Muamera Zukorlića i podršku dao Emiru Elfiću, koji je ocenio da je očigledno da napad ima političku pozadinu i da je to dobro organizovan napad političkih protivnika, kojima je zasmetao ulazak BDZ-a u lokalnu vlast sa SDP i SNS.

"Ovo nije prvi napad na naše aktiviste. Podsećam vas da je tokom predizborne kampanje ispred prostorija stranke u Prijepolju napadnut kandidat za narodnog poslanika sa naše liste Nedžad Kahrović. Tom prilikom su nanete teške povrede ranjavanja nožem u predelu grudi", rekao je Elfić Tanjugu.

"Još nekoliko sporadičnih napada i provokacija na naše aktiviste smo uredno prijavili policiji. Tražimo od nadležnih organa da se hitno nađu počinioci ovog dela i najstrože kazne, jer je ovim napadom vidno narušena bezbednost svih građana Novog Pazara", rekao je Elfić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.