Melburn sedmu godinu zaredom najbolji grad za život na svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2017, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Melburn sedmu godinu zaredom najbolji grad za život na svetu

Melburn je, sedmu godinu zaredom, zadržao poziciju najboljeg grada za život na svetu, prema godišnjem izveštaju lista "Ekonomist".

Melburn, drugi najveći grad u Australiji i glavni grad države Viktorija, zauzeo je prvu poziciju među 140 gradova u svetu, našavši se ispred Beča i tri kanadska grada - Vankuvera, Toronta i Kalgarija, prenosi agencija Frans pres.

Gradonačelnik Melburna Robert Dojl je rekao da je reč o velikom uspehu kojim svi građani treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se ponose, ali da to ne znači da je grad savršen.

Šesto i sedmo mesto zauzela su još dva australijska grada Adelejd i Pert, na osmom mestu je Okland, devetom Helsinski, a desetom Hamburg.

Izveštaj je rangirao 140 gradova u svetu po stabilnosti, zdravstvenoj zaštiti, kulturnim sadržajima i zaštiti životne sredine, obrazovanju i infrastrukturi.

Sidnej, najveći australijski grad, zbog pretnje terorizmom drugu godinu zaredom nije ušao u prvih deset, i nalazi se na 11. mestu liste.

Među najgorim gradovima za život na svetu su Damask, Lagos u Nigeriji, Tripoli, Daka i Port Moresbi na Papui Novoj Gvineji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.