Mek Donalds proslavio 10 godina saradnje sa KEC centrom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2014, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mek Donalds proslavio 10 godina saradnje sa KEC centrom

Jedan od najpoznatijih lanaca brze hrane Mek Donalds obeležio je danas deceniju saradnje sa Kreativno-edukativnim centrom na projektu "Integracija osoba sa intelektualnim teškoćama u socijalnu sredinu", a marketing menadžer te kompanije Desanka Landauer je poručila da je takvim osobama podrška neophodna.

"Neophodno je pružiti podršku osobama sa intelektualnim teškoćama kako bi one ostvarile svoje ljudsko pravo na rad i aktivan život u zajednici", rekla je ona i dodala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je cilj programa da se kroz radno angažovanje i zapošljavanje ovih osoba ostvari njihova ravnopravnost sa ostalim članovima društvene zajednice.

Srećni smo, kazala je, što smo ovim mladim ljudima pružili mogućnost da se potvrde na radnom mestu, osamostale i budu sigurniji u sebe.

"Ova saradnja je najbolji pokazatelj da svima treba pružiti šansu i i omogućiti im da aktivno doprinose društvu", rekla je Landauer.

Inače, uz podršku Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, u Mek Donaldsovim restoranima angažovano je 40 osoba sa teškoćama u razvoju koje, jednom nedeljno, rade po sat vremena.

Prema rečima predsednice Kreativno edukativnog centra Margarete Kecman, Mek Donalds je prva kompanija u Srbiji koja je prepoznala značaj socijalne inkluzije osoba sa intelektualnim teškoćama kroz program zapošljavanja.

"Do sada smo uspeli da zaposlimo i radno angažujemo preko 160 osoba sa intelektualnim teškoćama u više od 30 kompanija, institucija i ustanova širom Beograda. Ovi mladi ljudi su pokazali da su zaista korisni članovi društva, da je svako ljudsko biće dragoceno i verujem da će i ubuduće nastaviti da ruše predrasude", istakla je Kecman.

Prisutnima se obratio u predsednik asocijacije za promovisanje inkluzije Srbije Dragan Lukić koji je podržao ovaj projekat kojim se, kako on kaže, ostvaruje jedno od osnovnih načela, a to je pravo na rad i zapošljavanje.

"Kroz rad oni mogu da potvrde svoje vrednosti koje se ne sastoje samo u zadovoljavanju osnovnih bioloških potreba već i pravo dokazivanja da su ravnopravni sa ostalim članovima društva."

Kako je navedeno u saopštenju, kompanija Mek Donalds dugi niz godina pomaže mnoge humanitarne institucije koje pružaju podršku marginalizovanim grupama, a tokom 10 godina saradnje uručila je veliki broj donacija KEC centru, obezbedila kombi za prevoz korisnika centra na svoja radna mesta,organizovala kreativne radionice, letovanja, izlete.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

10 godina saradnje kompanije McDonald’s-a i Kreativno edukativnog centra KEC

Izvor: B&F Online, 10.Dec.2014, 15:29

Povodom 10 godina uspešne saradnje na projektu „Integracija osoba sa intelektualnim teškoćama u socijalnu sredinu“, kompanija McDonald’s i Kreativno edukativni centar KEC održale su proslavu i konferenciju za medije na temu socijalne inkluzije i prava osoba sa invaliditetom, na kojoj su se...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.