MTB kup: Dominacija Jovane Crnogorac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2015, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MTB kup: Dominacija Jovane Crnogorac

Srpska reprezentativka Jovana Crnogorac (Novi Sad) i poljski takmičar Adrian Brzoška pobednici su međunarodne trke u planinskom biciklizmu Salkano MTB kupa – Vojvodina.

U takmičenju koje se sastojalo iz tri etape, vožene od Beočina do Brankovca, na Popovici i u Novom Sadu, Jovana Crnogorac je osvojila u vremenu od 1:29,46 sati, a Adrian Brzoška s vremenom od 1:30,15.

Pobednicima je, pored pehara i robnih nagrada, pripalo i po 80 olimpijskih bodova. Drugo mesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u generalnom plasmanu kod devojaka pripalo je Ukrajinki Jani Belomojni (1:33,56), a treće Ruskinji Ani Konovalovoj (1:38,57). Četvrta je bila još jedna naša reprezentativka Jelena Erić (Metalac) u vremenu 1:42,56.

Kod muškaraca drugi je u generalnom plasmanu bio Nemac Markus Bauer (1:30,56), a treći Rus Evgeni Pečenjin (1:31,01). Najbolji srpski takmičar je Aleksandar Roman (Partizan) na 34. mestu (1:45,15).

"Drago mi je što sam uspela da pobedim Janu Belomojne. Ona je cele prošle sezone uvek bila ispred mene i bila mi je gotovo nedostižna, ali sada sam uspela da je savladam. Ovu sezonu sam počela odlično trkom na Kipru gde sam u generalnom plasmanu bila peta i tada sam je prvi put i pobedila. Kada sam saznala da će doći na našu trku, znala sam da ćemo imati odlično nadmetanje. Pre nastupa u Novom Sadu vozila sam i dve trke u Turskoj i pobedila. Sada se pripremam za veoma jaku hors-klas trku u Italiji, zatim sledi još jedna u Izraelu i onda kreću svetski kupovi. Olimpijske bodove skupljamo na svim trkama i nadam se da ću ih sakupiti dovoljan broj da bih učestvovala u Riju",  rekla je Jovana Crnogorac.

U poslednjoj trećoj etapi voženoj na keju kod studentskih domova na Limanu 3 u Novom Sadu, na stazi dugoj 8,3 kilometra (pet krugova), kod devojaka je slavila vlasnica roza majice Jovana Crnogorac (18,34) ispred Jane Belomojne (18,55) i Ane Konovalove (19,12).

Jovana je inače pobedila u sve tri etape. Kod muškaraca na stazi dugoj 17,3 kilometra (11 krugova) slavio je Nemac Georg Eger (34,43), ispred sunarodnika Markusa Bauera (34,46) i Rusa Evgenija Pečenjina (34,49). Vlasnik žute majice Adrijan Brzoška bio je šesti (34,52) i to mu je bilo dovoljno za slavi u generalnom plasmanu. Najbolje plasirani srpski takmičar bio je Aleksandar Roman na 36. mestu (39,20).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.