Liht: Zajedno protiv duha prošlosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2014, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liht: Zajedno protiv duha prošlosti

Predsednica Beogradskog foruma za političku izuzetnost Sonja Liht poručila je danas da se protiv prošlosti treba boriti udruženim snagama i izrazila zadovoljstvo što postoji prostor za optimizam.

"2014. nas je podsetila da je sto godina dug period u istoriji čovečanstva, i da je nažalost duh ranijih vremena još uvek živ", rekla je ona otvarajući drugi dan Beogradskog bezbednosnog foruma.

"Nadamo se da smo danas u stanju da pričamo o kraju jednog od najtežih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vekova u istoriji i da ćemo slaviti početak novog", rekla je Liht.

Ovaj forum, kako je ocenila, dokazuje da postoji znanje i kreativnost koji mogu doprineti rešavanju izazova sa kojima se suočavamo.

Liht je dodala da je prijatno iznenađena što među učesnicima vidi da ima mesta za optimizam.

"Naravno pod uslovom da delujemo zajedno i damo sve od sebe da se oslobodimo ovog veoma opasnog duha koji još uvek vreba i koji zapravo uzdrmava budućnost naše Evrope i sveta", rekla je ona.

Govoreći o prvom danu foruma, Liht je istakla da su diskusije bile fascinantne, da je narročito debata o transatlantskim odnosima pokazala da znamo kako da razmišljamio o budućnosti i da veruje da će ovaj forum dokazati da smo dorasli zadatku.

Ona je takođe odala priznanje trima ženama - kancelarki Angeli Merkel na odvažnom koraku da okupi lidere Zapadnog Balkana, odlazećoj šefici evropske spoljne i bezbednosne politike Ketrin Ešton jer je velikim trudom doprinela dijalogu vlasti u Beogradu i Prištini, kao i Federiki Mogerini, budućnoj šefici evropske diplomatije za koju je izrazila nadu da će kao predstavnica nove generacije, nastaviti da bude deo tog poduhvata.

Forum je ove godine, navode organizatori, privukao dosad najveću pažnju publike iz Srbije i inostranstva, a organizovali su ga Beogradski fond za političku izuzetnost, Evropski pokret u Srbiji i Beogradski centar za bezbednosnu politiku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Duh ranijih vremena još uvek živ"

Izvor: B92, 01.Okt.2014

Predsednica Beogradskog foruma za političku izuzetnost Sonja Liht poručila da se protiv prošlosti treba boriti udruženim snagama...Liht je izrazila zadovoljstvo što postoji prostor za optimizam..."2014. nas je podsetila da je sto godina dug period u istoriji čovečanstva, i da je nažalost duh...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.