Lalatović: Vodiću tim protiv Lučanaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalatović: Vodiću tim protiv Lučanaca

Uzburkala je odluka Disciplinske komisije FSS o tromesečnoj suspenziji trenera fudbalera Vojvodine Nenada Lalatovića, pa i uzdrmala, sve ljude u novosadskom superligašu.

Jednostavno, stigla je u nevreme, baš u trenucima kada su crveno-beli krenuli s "mrtve tačke", a pred veoma važan susret koji ih u subotu očekuje na "Karađorđu" i u kojem dočekuju Mladost iz Lučana. Iako je bilo najavljeno, saopštenje iz Vojvodine juče nije usledilo, a sam Nenad Lalatović nam je rekao:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Još uvek nismo dobili zvaničnu odluku. U svakom slučaju, stvari će se razvijati onako kako se budu razvijale i biće onako kako biti mora. Kazna koju sam dobio je previsoka, vidi se to iz aviona i sigurno je da ću se žaliti i ja, baš kao i moj klub Vojvodina".

Šta to znači pred sutrašnji susret s Mladosti? Hoćete li sedeti na klupi Novosađana?

"Sigurno je da ću voditi tim u ovom važnom susretu. Čeka nas ni malo jednostavan rival, jer je to ekipa koja ume da igra na strani i kojoj je, kao što sam već više puta pomenuo, kontra izuzetno jako oružje. Sa igračima Vojvodine nisam uopšte pričao na temu mog kažnjavanja, jer želim da oni budu fokusirani na duel s Lučancima i na to da pruže što bolju partiju. Neću da im za njih nebitne stvari odvlače pažnju i da ih opterećujem time. Jedino razmišljamo svi zajedno kako da ostvarimo cilj i osvojimo tri nova boda", kategoričan je bio Lalatović.

Fudbaleri Vojvodine pripremaju se, dakle, za važnu utakmicu. I pred ovaj duel imaće određenih personalnih problema, o čemu je njihov trener rekao:

"Nećemo moći da računamo na Ognjena Ožegovića, koji je akumulirao žute kartone i moraće da propusti ovaj susret. Aleksandar Paločević je počeo da trenira, ali je još uvek rovit i realnije će biti da na njega računam tek za sredu i kup utakmicu s Inđijom. Miljan Mrdaković se takođe priključio radu, ali je ponovo osetio bol u primicaču, tako da ni on neće biti u konkurenciji za sutrašnji susret. Videćemo ko će zameniti Ožegovića u špicu napada, još to nismo odlučili. Tu je mladi Pavkov, tu je i Džon Meri i uveren sam da će, bez obzira ko dobije šansu, umeti da je iskoristi".

Susret Vojvodina - Mladost na programu je sutra od 15 časova.

Kazna je nepravedna, žalićemo se

Povodom kažnjavanja trenera Nenada Lalatovića, oglasio se sinoć i FK Vojvodina. Između ostalog, u saopštenju crveno-belih iz Novog Sada ukazuje se na "krajnje diskutabilan momenat u kojem je ovako drastično kažnjen ne samo naš trener, nego i klub u celini".

Zatim se nastavlja: "Ako je već imala nameru da kazni Nenada Lalatovića, Disciplinska komisija je to mogla da učini mnogo ranije i time spreči da FK Vojvodina ponovo postane koleteralna šteta usled nečijeg neprofesionalnog obavljanja posla za koji je zadužen".

Uz podsećanje na to da je u nekoliko navrata tokom prošle i ove sezone "konstatovano da su na utakmicama Vojvodine viđene grube sudijske greške koje s direktno uticale na rezultat, pa samim tim i na plasman Vojvodine na tabeli", u saopštenju se kaže da se sve to višestruko odrazilo na funkcionisanje kluba u celini. Novosađani nisu ni u koga upirali prstom, niti aludirali na nečiju tendenciju, verujući da se greške dešavaju u svakom poslu. Ipak, dodali su i sledeće:

"Ovog puta Vojvodina je primorana da u naredna tri meseca igra mečeve bez šefa stručnog štaba na klupi, što uvek predstavlja hendikep za svaki tim, pa tako i za naš, pogotovo uzimajući u obzir harizmu trenra Lalatovića i pozitivnu atmosferu koju je napravio među igračima... Smatramo da je kazna previsoka prema treneru i napravedna prema svima u FK Vojvodina, našim vernim navijačima i svima onima koji bi voleli da naš klub ponovo beleži rezultate u skladu sa renomeom i tradicijom Vojvodine, što će svakako biti mnogo teže ostvarivo ukoliko ova suspenzija postane pravosnažna. Zato će FK Vojvodina uputiti zvaničnu žalbu na odluku Disciplinske komisije, uz nadu i očekivanje da će kod drugostepenog organa biti dovoljno racionalnosti, odgovornosti i pravičnosti da uveži našu žalbu i donese pravednu odluku po ovom pitanju" - zaključuje se u saopštenju FK Vojvodina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.