Krediti za 67 poljoprivrednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2016, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krediti za 67 poljoprivrednika

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević uručio je danas ugovore poljoprivrednim proizvođačima, koji su ostvarili pravo na sredstva iz jesenjeg ciklusa kreditnih linija Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, a odobreno je 67 kredita u vrednosti od 132 miliona dinara.

Tom prilikom, Radojević je rekao da se i na taj način realizuje ono što je na početku mandata nove Pokrajinske vlade istaknuto kao jedan od prioriteta – a to je usaglašavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mera podrške između Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

"To je urađeno već nakon rebalansa pokrajinskog budžeta, a u punoj meri to će biti realizovano u budžetskoj 2017. godini", rekao je Radojević.

Direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Aleksandar Bogdanović rekao je da je najveći broj kredita odobren za kupovinu nove poljoprivredne mehanizacije, zatim za navodnjavanje, plastenike i staklenike, protivgradne mreže, pčelarstvo i za tov junadi.

Prema Bogdanovićevim rečima, radi se o veoma povoljnim kreditima, sa kamatom od jedan do dva odsto na godišnjem nivou i dužim grejs periodom i periodom otplate.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljoprivrednicima Vojvodine 132 miliona dinara kredita

Izvor: Beta, 21.Okt.2016

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vojvodine je danas poljoprivrednicma uručio 67 ugovora o odobrenim kreditima, vrednosti 132 miliona dinara.Većina tih kredita s kamatom od jedan do dva odsto je za kupovinu mehanizacije, za navodnjavanje, plastenike i staklenike,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.