Konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2017, 06:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina

Somborski književni festival i Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki" u Somboru raspisali su konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina. Prijave su otvorene do 15. februara.

Konkurs je namenjen autorima i autorkama sa jednim izdanjem iza sebe, a ima za cilj da pomogne piscima mlađe generacije da prevaziđu tzv. problem druge knjige.

Jedan autor/autorka može poslati više od jednog rukopisa, bez obzira na žanrovsku određenost (proza, poezija, drama, esej, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kritika, književnost za decu, poližanrovska dela).

Rukopisi se šalju potpisani šifrom i treba da predstavljaju originalno autorsko delo na srpskom jeziku. Delovi rukopisa mogu biti ranije objavljeni, kaže se u pozivu.

U razrešenju šifre neophodno je dostaviti sledeće podatke: ime i prezime autora/autorke, kraću biografiju, kontakt, kratak opis, kritiku ili recenziju prve knjige.

Prijave se šalju elektronski na adresu somborkf@gmail.com.

Žiri u sastavu Branislav Živanović, Dušan Vejnović i Tamara B. Krstić objaviće rezultate konkursa do 15. marta. Pobednički rukopis biće štampan, a nagrada će se dodeliti tokom Somborskog književnog festivala u maju mesecu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.