Kongres o kulturi življenja u Spensu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2014, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongres o kulturi življenja u Spensu

U Novom Sadu će 4. i 5. oktobra biti održan Četvrti multidisciplinarni kongres "Ishrana budućnosti" na kome će, kako je danas najavljeno, biti predstavljeno više od 70 naučnih radova stranih i domaćih učesnika na temu zdrave ishrane i zdravog života.

Kongres u Sportsko poslovnom centru "Vojvodina" (SPENS) organizuje Društvo za populacionu politiku "Breg" a tim povodom je danas održana konferencija za štampu kojoj je prisustvovao i član Gradskog veća zadužen za kulturu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vanja Vučenović.

Vučenović je tom prilikom rekao da je ponosan što se jedan tako značajan Kongres održava u Novom Sadu, istakavši da je značaj Kongresa u tome što obrađuje vrlo bitne teme, među kojima je centralna tema - Kultura življenja.

"Najmanje što smo mogli jeste da pružimo gostoprimstvo ovom Kongresu i da mu damo šansu kako bi dobili odgovore na pitanja koliko smo saglasni sa okruženjem i koliko smo napredovali u kulturi življenja", rekao je Vučenović.

Koordinator projekta Boro Vujasin rekao je da je Kongres jedinstven u svetu jer je jedini koji tretira sveobuhvatne teme o zdravijem i srećnijem načinu življenja, a ima multidisciplinaran karakter.

"Verujem da će svaki naredni Kongres biti održan u Novom Sadu, da će od sadašnjeg sa međunarodnim učešćem postati međunarodnog karaktera, a da će 10. po redu prerasti u svetski kongres jer je značaj tema koje se obrađuju svetski, a način jedinstven zbog svoje multidisciplinarnosti", rekao je Vujasin.

On je dodao da će autori radova imati pet do sedam minuta da predstave svoje radove na različite teme koje imaju veze sa izuzetno širokom oblašću kulture i radosti življenja.

Vujasin je najavio da će na Kongresu osim naučnih radnika iz Srbije nastupiti i naučni radnici iz Australije, Novog Zelanda, Engleske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Kanade.

Predsednik naučno-stručnog odbora Kongresa Jovan Savičić je kazao da je taj naučno-stručni odbor sastavljen od stručnjaka svetskog ranga i da se u njegovom sastavu nalaze stručnjaci sa svih kontinenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.